Ingyenes GLS kiszállítás, 30 napos pénzvisszafizetési garancia, 365 napos gyártói garancia

Innováció a hatékonyságért

Különösen fontos a levegő tisztítás egészségünk megőrzéséhez!

Egyre több helyen kap nagyobb figyelmet a beltéri levegő tisztítása. A WHO már 2007-ben kijelentette, hogy a nem megfelelő beltéri levegő komoly egészségügyi kockázatokat jelent. Természetesen különböző szabályozásokkal globálisan igyekeznek tenni azért, hogy a rossz levegő okozta betegségeket megelőzzék, azonban ez önmagában kevés – a lakosságnak is tenni kell ellene.

Felgyorsult, átalakul világunkban a legtöbb ember ideje nagy részét falak között tölti. Ez alatt nem csak az otthoni életet értjük, hanem a munkahelyen töltött órákat, a bevásárlásra szánt időt, sőt, sokan még a sportolást is termekben, szobákban űzik.

Nem a falak elsárgulása, a ruhákba beivódó szagok miatt tiltották be annak idején a beltéri dohányzást, hanem bizony az egészségügyi kockázata miatt. Pontosan ugyanebből az okból kifolyólag igyekeznek egyes termékekben a bennük lévő káros anyagokat mással helyettesíteni. Hiszen ma már jól tudjuk, hogy a beltéri levegő minőségét nagyban befolyásolja maga az épület típusa, hogy milyen alapanyagok felhasználásával készült, hogy milyen anyagokat használtak a falak színezésére, tapétázására, de még az is, hogy milyen tisztítószereket, illetve más mesterséges anyagokat használnak a komfortérzet fenntartásához.

Ezeket mind összeadva döbbenetes, de előfordul, hogy a kinti levegő nagymértékben tisztább, kevésbé káros, mint a beltéri. A változtatáshoz a legtöbb esetben elkerülhetetlen a levegő tisztítás.

A beltéri levegőben különböző biológiai és kémiai eredetű szennyezőanyagok találhatóak. A már említett dohányfüst, de a fatüzelésű kályhából kiváló szennyező anyagok, szén-monoxid, radon, nitrogén-dioxid, poratkák, a magas páratartalom miatt megjelenő gombák és baktériumok, allergének és még hosszasan sorolhatnánk.

A levegő tisztítása nélkül ezek a káros összetevők merőben rontják a bent tartózkodok közérzetét (nem csak nyomottan érzi magát az ember, de rontja a koncentrációs képességeket és ezáltal a hatékonyságot), irritációt váltanak ki, végül betegségekhez vezetnek. Különösen veszélyben vannak a gyermekek és az idősek, valamint a légzőszervi megbetegedésben szenvedők.

A levegő tisztítása ma már nagyon könnyen, észrevétlenül megoldható különböző diszkrét, elegáns berendezésekkel, amelyek csendesen, de nagyon hatékonyan távolítják az említett káros anyagokat a beltéri levegőből.

2022.01.30.
Kép forrása: Canva.com

Hasznos tippek allergiásoknak!

Napjainkban rengetegen küzdenek allergiával vagy más néven szénanáthával. Az emberek többsége igyekszik figyelmen kívül hagyni a pollenek, szmogok és egyéb káros anyagok jelenlétét a falak

Elolvasom »