Ingyenes GLS kiszállítás, 30 napos pénzvisszafizetési garancia, 365 napos gyártói garancia

Innováció a hatékonyságért

Kövesd nyomon a körülötted lévő levegő minőségét!

A levegő legfontosabb elemei a nitrogén és az oxigén. Kisebb mennyiségben azonban más összetevőkből is áll, amelyek között sajnos vannak olyanok is, amelyek károsak az egészségre.

A levegőben nem csak gázokat, hanem folyékony és szilárd halmazállapotú anyagokat is tartalmaz, mint például port. Bár az orr képes megszűrni a levegőben lévő nagyobb káros részecskéket, számos szabad szemmel láthatatlan légszennyező anyag képes bejutni a tüdőbe, illetve a vérkeringésbe. Ezek az anyagok természetesen válaszreakcióra késztetik az emberi szervezetet, amelyeknek először csak enyhébb tünetei vannak, azonban később különböző betegségekhez vezethetnek.

Melyek a legkárosabb tevékenységek, jelenségek amelyek a gondot okozzák?

Hazánkban is egyre többször lehet számítani szélviharokra, amelyek az okozott károkon túl a port is felkavarják. A szabad szemmel nem látható porszemcsék már elég kicsik ahhoz, hogy az orr képtelen legyen megállítani a belélegzését. A szálló porszemcsék sokfajta egészségre káros anyagból tevődhetnek össze. Melyek ezek?

  • Fűtési célból vagy kertrendezés miatt sajnos gyenge minőségű tüzelő anyagok és olyan tárgyak is tűzre kerülnek, amelyeket elégetve nagyon káros gáz-halmazállapotú vegyületek szabadulnak fel.
  • Nem szabad szó nélkül hagyni a közlekedésből származó káros, levegőszennyező anyagokat sem. A járművek kipufogógáza jelentős légszennyezést okoz.
  • Légszennyező hatása van a mezőgazdaságoknak, amikor kijuttatják a műtrágyát a földekre vagy amikor a legnagyobb aszály idején művelik a meg a talajt.
  • Bár a fejlett országokban a gyárak káros anyagkibocsátása egyre csökken, de globálisan nézve még mindig óriási negatív hatással vannak környezetünkre.

Fontos tudni, hogy a meteorológiai helyzet, illetve a földrajzi elhelyezkedés is befolyásolja, hogy milyen az adott település levegőminősége. Azokon a településeken, ahol kevés a csapadék és szélcsend uralkodik, nagyobb a légszennyezettség.

A légszennyezettség ellen lehet tenni és természetesen már számos intézkedést hoztak ennek érdekében – azonban az eredmények nagyon lassan mutatkoznak.

Nem csak a benti levegő minőségével fontos tisztában lenni, hanem érdemes nyomon követni a kinti levegő aktuális állapotát.

Időjárásjelentés a térképen PM2.5 �� ��, 47°é. sz. 19°k. h., 2022.02.15 07:00 (CET), © VentuSky.com

Szerencsére ma már bárki képes lehet gondoskodni a beltéri levegő tisztaságáról egyszerű, innovatív készülékek segítségével. Így ha a szennyezett kültéri levegő be is jut a lakásba, hamar meg lehet szabadulni a káros összetevőitől.

Akár otthonodban, akár az autódban vagy a munkahelyedet vagy, levegőtisztító eszközeink használata mellett nem kell aggódnod a beltéri levegő tisztasága miatt.

Hasznos tippek allergiásoknak!

Napjainkban rengetegen küzdenek allergiával vagy más néven szénanáthával. Az emberek többsége igyekszik figyelmen kívül hagyni a pollenek, szmogok és egyéb káros anyagok jelenlétét a falak

Elolvasom »