Ingyenes GLS kiszállítás, 30 napos pénzvisszafizetési garancia, 365 napos gyártói garancia

Innováció a hatékonyságért

Tudatos egészségvédelem a levegőszennyezés megszüntetésével

A legfőbb érték az ember! Az egészségtudatos emberek figyelnek a környezetükre. A koronavírus világjárvány sok tekintetben megváltoztatta életünket. Előtérbe került az otthoni munkavégzés. Mivel otthonunkban sokkal több időt töltünk, mint a járvány kitörése előtt, célszerű átgondolni, hogy megteszünk-e mindent lakásunk levegőjének a tisztán tartása érdekében.

Ha érdekel a téma és tovább olvasol, kérlek, tedd fel magadnak az alábbi kérdéseket:

Miért kell odafigyelni a lakás levegőjének a tisztaságára?

Sokan nem is gondolják, hogy mennyi betegség okozója lehet a lakás szennyezett levegője. Ezeknek a szennyeződéseknek egy része nem érzékelhető számunkra olyan mértékben, hogy az zavaró lenne. Ettől függetlenül még jelen lehetnek a lakásodban. Ha nem tapasztalsz allergiás vagy asztmás tüneteket, a tüdőd megfelelően működik, akkor is figyelned kell a megelőzésre. Akinek az immunrendszere erős, ellenáll ezeknek a hatásoknak, de ha átmenetileg gyengül az immunrendszered, fennáll a megbetegedés esélye.

Megfelelően szellőztetsz?

Amikor a levegő szennyezettségére gondolunk, általában a városi levegő rossz minősége jut eszünkbe. A lakásunk levegője sajnos sokszor szennyezettebb, mivel ott nincs természetes légáramlás. A városi szennyezett levegőt egy erősebb szél gyorsan megtisztítja. A lakásunk levegőjét egyrészt úgy lehet hatékonyan tisztán tartani, ha napi rendszerességgel akár többször is kereszthuzatot csinálunk. Nem a szellőztetés ideje a fontos, hanem az, hogy megtörténjen a levegőcsere. Általában napi egy-kétszeri szellőztetés elegendő, viszont ha a lakásban a főzünk vagy vegyszerekkel takarítunk, azután is célszerű szellőztetni.

Van a lakásodban olyan személy, aki allergiás vagy asztmás tünetektől szenved?

Ha a válaszod igen, a levegő minőségére még inkább oda kell figyelned. Sok betegség tünete enyhíthető a lakás levegőjének tisztán tartásával.

Az alábbiak közül mely tényezők befolyásolják a lakásod levegőjének a minőségét?

 • Szmog, közlekedési szennyeződések
 • Háziállatok szőre, leváló hámsejtek
 • Dohányfüst, fűtéskor keletkező füst
 • Penészgomba
 • Por
 • Házi poratka
 • Főzés, takarítás során keletkező szagok
 • Bútorok, burkolóanyagok által lakásba került szennyezőanyagok

A felsorolás nem teljes körű.

Ha a fenti tényezők közül egy vagy több fennáll, el kell gondolkodni a hatás kiküszöbölésén.

Tudtad, hogy vannak növények, amelyek elősegítik a lakás levegőjének tisztítását?

Számos szobanövény van, amely remek légtisztítónak bizonyul. A NASA vizsgálata szerint bizonyos dísznövények képesek kiszűrni a körülöttük levő mesterséges anyagokból származó veszélyes gázokat. Ezek a növények megkötik a szén-dioxidot, oxigént termelnek, jelentős mértékben kiszűrik például a formaldehidet, triklóretilént és a benzolt. Az alábbi növények légtisztító funkcióval rendelkeznek:

 • Dracéna
 • Zöldike
 • Aloé
 • Gerbera
 • Anyósnyelv
 • Szobai futóka
 • Vitorlavirág

Van-e hatása a levegő illatosítóknak a lakás levegőjének a tisztaságára?

Különböző típusú levegőillatosítók kaphatók, de önmagukban nem jelentenek megoldást a lakás levegőjének tisztán tartására. A tiszta levegőjű lakást kellemesebbé teszik illatukkal.
A fent leírtak mind segítenek, de a legjobb megoldás, ha az Airlife légtisztítók közül kiválasztod a neked legjobban megfelelőt.

Lépj be az világába!

Technológia, amely eddig csak a kórházak műtőjében létezett!

Hasznos tippek allergiásoknak!

Napjainkban rengetegen küzdenek allergiával vagy más néven szénanáthával. Az emberek többsége igyekszik figyelmen kívül hagyni a pollenek, szmogok és egyéb káros anyagok jelenlétét a falak

Elolvasom »