Ingyenes GLS kiszállítás, 30 napos pénzvisszafizetési garancia, 365 napos gyártói garancia

Innováció a hatékonyságért

A beltéri légszennyezettség negatív hatásai kiküszöbölhetők. Nézzük hogyan!

A lakásban levő szennyező anyagok belélegzése megbetegedéseket okozhat.

Amíg az ember egészséges, legtöbbször nem is gondol arra, hogy a lakás levegője szennyezett lehet. Pedig érdemes ezzel foglalkozni akkor, amikor még egészségesek vagyunk. A betegségek megelőzésére a fejlett országokban sokat költenek, az ott lakók tudják, hogy a megbetegedés költségei jóval magasabbak, mint a probléma kiküszöbölése.  A kellemetlen tünetek jelentkezésétől kezdve a gyógyszer szedés mellékhatásain át a munkaképesség elvesztéséig rengeteg teher súlyt, aminek komoly anyagi vonzata is lehet.

A szellőztetéssel sajnos a legtöbb esetben nem megoldható teljes mértékben a belső levegő problémája. Ha szellőztetsz, a kültéri levegőben levő szennyeződések – gázok, porok bekerülhetnek a lakásba. De jelentős belső forrásai is vannak a szennyezettségnek.

A háztartási berendezések gázokat bocsáthatnak ki. A padló, bútorok, szőnyegek, függönyök is forrásai lehetnek a levegőszennyeződésnek. A sütés-főzés, valamint a takarítás, dohányzás során mi magunk is szennyezzük a levegőt.

A lakberendezési tárgyak környezet-és egészségkárosító anyagai lehetnek például:

 • illékony szerves oldószerek (VOC-k, formaldehid)
 • perfluorozott víztaszító anyagok (PFOA, PFCA, PFOS)
 • égésgátló anyagok (PBDE-k)
 • műanyagok lágyítószerei (flatátok).

Hogy lehet megelőzni ezeknek az anyagoknak a jelenlétét a lakásban?

 • Ha lehet, inkább tömörfa bútorokat vásárolj, azoknak minimális a VOC és formaldehid kibocsátása. A fém vagy üveg alapú bútorok sem tartalmaznak illékony szénhidrogéneket.
 • A háztartási berendezések takarítása után szellőztess!
 • A lakásban ne dohányozz!
 • A beltéri légszennyeződés hozzájárulhat az allergiás megbetegedések kialakulásához, amelyről korábban már írtunk részletesen. A házipor az egyik legjelentősebb allergizáló tényező. Az atkák a szoba levegőjéből jutnak az ágyba, ezért a leghatékonyabb módszer a levegő tisztítása, illetve a megfelelő páratartalom beállítása. A szoba hőmérséklete legfeljebb 24 Celsius fok legyen, mivel a magasabb hőmérsékleten az atkák jobban szaporodnak.
 • Ha a relatív páratartalom 30 százalék alá süllyed, a nyálkahártya kiszárad, ezért tapasztalható a reggeli száraz, fájó torok.

A háziporatka elleni védekezés módszerei:

 • a porfogó felületek csökkentése
 • gyakori takarítás, felmosás
 • rendszeres hajmosás.

Az Airlife légtisztítók a fenti problémákat modern technológiájukkal hatékonyan orvosolják. Ezekkel a készülékekkel különböző méretű, lakások, irodák levegőjének a tisztítását lehet hatékonyan elvégezni. A készülék használatával sokat teszel magad és a környezetedben élők egészségének megtartása érdekében, megelőzheted így a betegségek kialakulását.

Lépj be az világába!

Technológia, amely eddig csak a kórházak műtőjében létezett!

Hasznos tippek allergiásoknak!

Napjainkban rengetegen küzdenek allergiával vagy más néven szénanáthával. Az emberek többsége igyekszik figyelmen kívül hagyni a pollenek, szmogok és egyéb káros anyagok jelenlétét a falak

Elolvasom »