Ingyenes GLS kiszállítás, 30 napos pénzvisszafizetési garancia, 365 napos gyártói garancia

Innováció a hatékonyságért

Milyen hatással van a levegőszennyezés a szív egészségére?

Mindenki által köztudott, hogy a levegőszennyezés károsíthatja az egészséget, különösen a légzőszerveket. A kutatások viszont kimutatták, hogy a szív-és érrendszeri betegségekre is negatív hatással van a szennyezett levegő.

Az Egészségügyi Világszervezet becslése szerint a szívkoszorúér-betegség okozta halálozások 24 százalékának, illetve a stroke általi halálozások 25 százalékának a fő okozója a légszennyezettség.

Minél tovább fennáll ez a kockázat, annál inkább kialakulhatnak a felsorolt betegségek.

Belégzéskor a szennyezett levegőben levő sok apró részecske elérheti a keringési rendszert, beleértve a szívet is. Kialakulhat szabálytalan szívverés, szívroham, valamint szélütés is előfordulhat ennek következményeképpen.

A légszennyező anyagok az emberi szervezet keringési rendszerébe jutásuk folyamán gyulladást okozhatnak, károsíthatják az ereket, fokozhatják azt artériák elmeszesedését. Ezek a tényezők hozzájárulnak a szív- érrendszeri betegségek kialakulásához.

A finom és az ultrafinom részecskék mélyebben beszivárognak a tüdőbe, mint más szennyező anyagok, ezért különösen veszélyesek.

A fosszilis tüzelőanyagok, a szén, gáz, olaj égetése során illékony szerves vegyületek és nitrogén-oxidok képződnek, ezek reakciójából ózon képződik. Ennek belélegzése már rövid idő alatt is okozhat tüneteket, például mellkasi fájdalmat.

A kén-dioxid a kéntartalmú fosszilis tüzelőanyagok égetése során szabadul fel. Kimutatták, hogy károsítja a szív-és érrendszert.

A szívbetegségek kockázatát növeli a fekete szén légszennyező anyagainak a kibocsátása.

Az alábbiak a forrásai:

  • belső égésű motorok, a diesel motorok különösen
  • széntüzelésű kályhák
  • szén és nehézolaj fűtési rendszerek
  • hulladékégetés
  • erdőtüzek

A légszennyeződés nem mindenkire hat egyformán. Vannak csoportok, akik fokozottabban veszélyeztetettek, ide tartoznak a:

  • gyermekek
  • terhes nők
  • idősebb felnőttek
  • szív- vagy tüdőbetegségben szenvedők
  • a magas szennyezettségű levegőn élők.

A közlekedéssel összefüggő légszennyeződés és a HDL koleszterin („jó koleszterin”) szintje között is összefüggést fedeztek fel a kutatók. A közlekedésből származó szennyezettség által veszélyeztetett embereknek a HDL szintje számottevően alacsonyabb volt, ez pedig a szívbetegségek kockázatát növeli.

Sokan talán nem is foglalkoznak a környezetükben levő levegő szennyezettségének a vizsgálatával. Napjainkban egyre inkább szükség lesz erre. Vannak weboldalak, ahol nyomon  követhető a lakóhely levegőjének szennyezettsége. A maszkviselés is lehet részleges megoldás erre a problémára.

Hatékony módszer a beltéri levegő tisztaságának megőrzésére az innovatív, elegáns légtisztító berendezés. Segítségével megőrizheted a környezetedben élők egészségét, hatásosan csökkentheted a betegségek kialakulásának lehetőségét.

Mert az egészségünk mindennél fontosabb!!

Lépj be az világába!

Technológia, amely eddig csak a kórházak műtőjében létezett!

Hasznos tippek allergiásoknak!

Napjainkban rengetegen küzdenek allergiával vagy más néven szénanáthával. Az emberek többsége igyekszik figyelmen kívül hagyni a pollenek, szmogok és egyéb káros anyagok jelenlétét a falak

Elolvasom »